Díszkerámia 21

19 900 Ft

Készleten

Kategória:

Leírás

Fazekas Eszter gyerekkorától vonzódott iparművészetekhez, de ahogy a való élet a legtöbb, művészi hajlammal megáldott fiatal számára alakul, ő is a racionális, pénztermelő világban találta magát. A kerámia, így az anyag megformálása iránti vágy hobbi-szinten élt benne tovább.

Az agyag iránti szeretet, vonzalom mint búvó patak várta a megfelelő időt, hogy előtörjön, mely el is érkezett gyermekei megszületése után. Megtalálta kerámikus mesterét (Illés László kerámikust), szakított időt a heti gyakorlásra fejlődésre és megszerezte szakképesítését is.

Alkotásaiban egyszerre tükröződik a mai, harsány világ minden stressze, szorongása, és a harmónia, nyugalom, megbékélés iránti vágy. A klasszikus hagyományokra épülő, mégis extravagáns formák, a szemet gyönyörködtető szín-harmóniák a tökéletesség határán megtorpannak, és reflektálják korunk disszonáns világát.

A tárgyak többsége szemet gyönyörködtető dísztárgy, melyek amerikai raku technikával készülnek. A raku technikával készült tárgyakat még izzó állapotban fogóval vesszük ki a kemencéből és biztosítjuk, hogy felületük ne érintkezzen oxigénnel hűlés közben. Így jönnek létre a megismételhetetlen, különleges színek, a repedezett és sejtelmesen füstös felületek.

Close
Close